Kuzu Tandır Tarifi
malzemeler:-800 gram kuzu kol
-2 adet havuç
-2 adet soğan
-1 demet maydanoz sapı
-2 adet sivri biber
-1 çay bardağı et suyu
-Sıvı yağ
-Tuz, karabiber
-2 adet domates
yapılışı:Ön hazırlık olarak domateslerin, soğanların ve havuçların kabuklarını soyalım.Geniş bir fırın tepsisinin içine kuzu budunu, soğanları, havuçları, domatesleri, sivri biberleri ve maydanoz saplarını yerleştirelim. Malzemelerin üzerine tuz ve karabiber serperek 200 derecelik fırında 40-45 dakika pişirelim.Et piştiğinde fırından çıkaralım. Tepside bulunan sebzeleri ayırarak, hepsini mikserden geçirelim. 1 çay bardağı et suyunu da ekleyerek püre haline getirelim. Servis tabağına püreyi ve eti yerleştirerek servis yapalım.